6 motive pentru care scriu

Un lucru pe care sper să-l aflu în acest articol de la voi este motivarea voastră pentru blogging.O faci pentru a împărtăși cunoștiințele tale cu ceilalți?Pentru tine, ca să-ți pui în revistă ce știi?Altceva?Sau tot ce am menționat mai sus?

6 motive pentru care scriu

Eu voi încerca să răspund la aceste întrebări, dar trebuie să recunosc sunt foarte curios să aflu ce înseamnă pentru voi blogging-ul.

Motivele pentru care fac blogging

Nu mă consider un blogger în adevăratul sens al cuvântului – mai degrabă văd totul ca și o pasiune.Dacă ar fi să numesc un singur motiv pentru care fac blogging e că îmi place.Nu e doar un singur motiv totuși.

  • Îmi place să scriu din când în cînd
  • Scrisul te face un designer mai bun
  • Pentru a oferi comunității ceea ce ai luat
  • Făcând blogging învăț și cresc
  • Blogging-ul e bun pentru promovare și SEO
  • Este parte a activităților mele

Să-ți placă să scrii – Acesta e unul din motivele principale pentru care am un blog.A fost o vreme când eram pe punctul de a renunța din lipsă de idei.Paradoxal, acum idei și topice sunt mai mult decât suficiente, dar intră în ecuație și timpul.De asemenea, prefer să scriu mai rar, dar să fie ceva frumos(mai mult de atât nu pot spune căci e la latitudinea cititorului).Ce pot spune e că în ultimul timp am revenit mult mai inspirat, iar acum ceea ce scriu scriu cu plăcere.

Să nu mă înțelegeți greșit.Sunt zile, poate chiar săptămâni când fac și aș face cu totul altceva, dar per ansamblu îmi face plăcere să creez conținut pentru blog.

Scrisul te face un designer mai bun – Dacă mi-ar fi spus cineva să zicem… acum un an că scrisul te face un designer mai bun probabil nu l-aș fi luat în serios.Dar am ajuns  la concluzia altor bloggeri, în special a web designerilor, că totul ține de comunicare.Una este verbală, pe când cealaltă e vizuală, dar ambele sunt în esență același lucru și anume a comunica ceva unei audiențe.Devenind un blogger mai bun, vei putea comunica mai ușor, iar asta te va face un designer mai bun.

Oferă înapoi comunității ce ai luat – Tot ce știu eu despre webdesign și dezvoltarea de aplicații web am învățat de la alții, ascultându-i și citindu-le articolele.Îmi amintesc de confuzia pe care am simțit-o prima oară când am început, iar dacă împărtășindu-mi călătoria o să scutesc pe acei cititori de acea confuzie atunci cred că merită totul.

Mă ajută să învăț – Învățându-i pe ceilalți e cea mai bună metodă de a învăța tu însuți(cel puțin așa cred).Asta te forțează să înțelegeți cu adevărat fenomenul sau obiectul predat.Multe postări de pe site sunt despre lucruri ce nu le cunoșteam înainte de a scrie despre ele. Actul în sine, de a scrie, apare numai după ce am făcut o muncă de detectiv și m-am documentat temeinic.În multe cazuri, dacă citești ceva pe aici înseamnă că am vrut să învăț acel ceva sau cel puțin am manifestat o curiozitate.

Promovare și SEO – Acesta e motivul pentru care am și început.Am făcut un site și m-am întrebat cum pot aduce mai mulți vizitatori, cititori mai degrabă.Această întrebare m-a făcut să dedic mai mult timp învățând despre promovare și SEO.Ambele m-au îndrumat spre conținut.

Un blog bun poate convinge potențiali clienți sau cumpărători că știi ce faci și te ții de cuvânt.Postările oferă motoarelor de căutare conținut ce poate fi indexat și este mult mai probabil ca ele să fie împărtășite pe web generând astfel linkuri.

Dacă ar fi să rezum totul aș răspunde simplu prin faptul că îmi place.Blogging-ul cred eu nu ar trebui să fie făcut cu gândul banilor în minte, ci mai degrabă cu gândul că vei învăța lucruri noi, vei intra în contact cu oameni noi si diferiți… e un mod de a te exprima și de a socializa, la urma urmei natural, doar că pus într-un context contemporan.

1 thought on “6 motive pentru care scriu”

  1. Ai dreptate. Întotdeauna se va găsi cineva care să împărtăşească câte ceva din munca ta prestată. Felicitări şi… la cât mai multe postări interesante! 🙂

Leave a Reply