Cele mai bune cărți Java

Totul a pornit de la o prietenă care m-a întrebat ce ar trebui să citească pentru a se familiariza puțin cu Java și conceptele programării orientate obiect. La facultate, modul în care am fost învățați a fost mai diferit cu siguranță…cursuri, laboratoare, teme și încurajarea prietenească din care înțelegeam că odată ajunși acasă, PUTEM să căutăm pe Internet lucruri suplimentare.

Cu aceasta ocazie, acest articol devine unul deschis…în timp voi pune cap la cap o serie de lecturi faine, cu ajutorul dumneavoastră, cu speranța de a face o mică bibliografie din care să ne putem inspira rapid.

Încă de la început, vreau să subliniez că aceasta colecție e cu scopuri strict educative.

  1. Java_A_Beginner_Guide_Sixth_Edition_Herbert_Schildt – O carte cu numeroase exemple, destinată începătorilor și nu numai(căci e un soi de memorator…e drept, mai gr(ă/o)suț).
  2. HeadFirstJava2ndEdition – Are foarte multe ilustrații și explicații foarte intuitive. Încearcă să creeze un mindset mai larg, care nu se aplică doar la Java.
  3. Data Structures and Algorithms with Object-Oriented Design Patterns in Java – Poate cea mai potrivită carte pentru un interviu, fiindcă sunt multe exemple ce țin de algoritmică(alg. pentru ordonarea stivei, de sortare etc.).
  4. Java Language Specification – Cartea oferită de cei de la Oracle ce poate fi citită și de către începători, dar și de către avansați. Este un ghid complet, ce pornește de la cele mai elementare structuri din Java și ajunge la cele mai avansate. Personal, consider această carte cea mai bună și mai explicată documentație Java. Tocmai de aceea, pentru cei axați pe concepte și algoritmi, poate nu e cea mai bună alegere.
  5. The Java Tutorials – O carte pentru începători, oferită din nou de către cei la Oracle. Cartea este o colecție cu o mulțime de aplicații Java și este alegerea ideală pentru cei care vor să-și murdărească mâinile și să scrie cod.

*Vreau totuși să subliniez că sunt cărți ce pot fi cumpărate, iar dacă puteți și considerați că sunt bune și utile nu ezitați să le luați.

Postare asemănătoare

Ștefănescu Marian

Pasionat de științe exacte, drumeții.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of