Totul a pornit de la o prietenă care m-a întrebat ce ar trebui să citească pentru a se familiariza puțin cu Java și conceptele programării orientate obiect. Inițial, m-am gândit la un format similar celui din facultate. Câteva cursuri pe Coursera, Lynda sau ceva de la MIT. Și asta a răspuns întrebării inițiale. Ce urmează acum, m-am întrebat…probabil ceva cărți.

De aceea, m-am hotărât să caut care sunt cele mai populare cărți din domeniu, de la simplu spre complex. Speranța mea este că, cu timpul, acest articol va deveni o taxonomie a celor mai populare cărți.

Am început ca tot omul, căutând după cele mai bune cărți. Mi-am dat seama destul de repede că acea activitate mă depășeste, în special la capitolul răbdare așa că m-am propus să o fac altfel. Ce-ar fi să scriu un program care să caute el prin tot Internetul, să analizeze ce găsește și eu văd rezultatele. Sună mult mai bine. Într-o ironie grozavă a situației, am început să scriu un progrămel în Python. Progrămelul este încă în curs de dezvoltare, dar în curând voi publica un articol mai amplu doar pe această temă…așa că stați prin preajmă.

 

Topul celor mai bune cărți Java

  1. Java_A_Beginner_Guide_Sixth_Edition_Herbert_Schildt – O carte cu numeroase exemple, destinată începătorilor și nu numai(căci e un soi de memorator…e drept, mai gr(ă/o)suț).
  2. HeadFirstJava2ndEdition – Are foarte multe ilustrații și explicații foarte intuitive. Încearcă să creeze un mindset mai larg, care nu se aplică doar la Java.
  3. Data Structures and Algorithms with Object-Oriented Design Patterns in Java – Poate cea mai potrivită carte pentru un interviu, fiindcă sunt multe exemple ce țin de algoritmică(alg. pentru ordonarea stivei, de sortare etc.).
  4. Java Language Specification – Cartea oferită de cei de la Oracle ce poate fi citită și de către începători, dar și de către avansați. Este un ghid complet, ce pornește de la cele mai elementare structuri din Java și ajunge la cele mai avansate. Personal, consider această carte cea mai bună și mai explicată documentație Java. Tocmai de aceea, pentru cei axați pe concepte și algoritmi, poate nu e cea mai bună alegere.
  5. The Java Tutorials – O carte pentru începători, oferită din nou de către cei la Oracle. Conține și aplicații Java și este alegerea ideală pentru cei care vor să-și murdărească mâinile și să scrie cod.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Send this to a friend