Cu ce-am venit de la Gălăciuc

Cu ce-am venit de la Galaciuc

Hands Squeeze the Cup

Am plecat în 27 iulie de acasă pentru a participa, pentru prima oară la concursul InfoEducație.După o săptămână grozavă mă simt obligat a vă spune și vouă cu ce am rămas de acolo și de ce trebuie să mai merg o dată.

Înainte de începe trebuie să vă spun ce e cu acest concurs – are loc la Gălăciuc, adică într-o tabară unde esți înconjurat de copaci și ești forțat să simți aerul tare de munte și pe lângă toate astea, cireașa de pe tort, ai și net.Concursul este împărțit în 5 categorii: multimedia, soft utilitar, soft educațional, roboți și pagini web, secțiunea la care am participat și eu.Concursul constă în prezentarea unui proiect în fața unei comisii tare pertinente, care foarte subtil te va nota ținând cont de design, ingineria web, tehnici utilizate, originalitatea ideii și modul de prezentare al lucrării.Din nefericire eu am fost primul…dar a fost ok, am trecut cu bine.

Poate aș deveni foarte plictisitor dacă v-aș prezenta lucrarea mea și de aceea merg pe o abordare mai rapidă care se rezumă la a vă arăta posterul pe care l-am creat cu ocazia unei expoziții.Cred că e destul de comprehensiv și vă poate da o idee cu privire la ce am făcut.Ca și o mică paranteză am aflat că trebuie să-l fac când am plecat de acasă.Așa că datorită CFR-ului care avea vagon cu priză la 220V am putut să-l “încroșpesc” în vreo 3h între București și Focșani.Cred că dacă aș începe să vă prezint lucrările celorlalți, lucrarea mea – ar fi doar o pierdere de vreme și aș omite cele mai importante lucruri.Pentru mine nu prezentările au fost așa de importante precum experineța în sine.
Poster MarianPC - SimpleCMS

Ce am trăit și am văzut

  • Am întâlnit oameni noi, inteligenți, pasionați de PC în general
  • Am văzut la alții lucrurile pe care ei le știu și astfel am văzut ce NU știu
  • Am trăit într-o cameră cu incă 11 pasionați împărțind totul de la bandwidth până la singura priza căreia i-am atașat vreo…10 stechere
  • Am învățat o groază de chestii noi și mi-am dat seama ce interesante pot fi unele lucruri atunci când știi mai multe despre ele

A fost ceva nou, ieșit din tipare.Recomand tuturor să găsească un colectiv inteligent cu care să discute fără restricții tot căci este o ocazie în care poți învăța foarte multe într-un timp foarte scurt, să participe la orice acțiune de acest gen sau simpozion în care să fie cel puțin unul la fel de bun ca tine.De asemenea, pentru mine a fost un moment grozav în care am văzut oameni foarte muncitori și astfel mi-am dat și eu seama că pentru a deveni cu adevărat bun trebuie să fi dedicat și curios.

Un CMS gratuit

Fiind un concurs, m-am gândit că ar fi foarte în regulă dacă mi-aş face CMS-ul open source, pentru a putea vedea şi voi cu ce am mers şi ce am făcut.De aceea, orice modificare sau îmbunăţire este binevenită.

Descărcati

Dacă citește vreun participant la InfoEducație acest articol îl rog…Fii bun și lasă un comentariu.

2 thoughts on “Cu ce-am venit de la Gălăciuc”

  1. Mariane, se pare ca eu iti accesam blogul inainte de a te fi cunoscut la Infoeducatie. Articolul tau despre concurs mi-a inveselit seara facandu-ma sa imi amintesc cu placere de saptamana petrecuta la Galaciuc si de voi. Sper sa ne vedem si la anul cu proiecte si mai bune! Cheers!

    Alex, Bacau

Leave a Reply