IE 9 Beta:Deschide frumusetea web-ului

Daca ti-ai cumparat un nou calculator ai o multime de lucruri de facut!Instalezi programele indispensabile ca YM, Winamp sau Firefox.Dar in curand cei de la Microsoft ne-au promis ca nu o sa mai intsalam nici Firefox, Opera sau Chrome ca si browser, fiindca noul IE este mai rapid, mai bun si mai eficient.

Cea mai puternica schimbare a fost designul care a devenit mult mai simplu.Cei de la Microsft si-au dat in final seama ca utilizatorii nu doresc toolbar-uri enervante ci mai mult web asa ca interfata browserului a devenit asemanatoare cu cea a celorlalte browsere de pe piata.

Cei de la Microsoft au spus ca IE9 va “Dechide frumusetea web-ului” si intradevar o va deschide, dar prin simplitate.Din imaginea de mai sus puteti observa ca cei de la Microsoft chiar au simplificat lucrurile.Acest nou design se axeaza in principal pe continut, cei de la Microsft relatand ca browserul reda mai mult dintr-o pagina decat browserul concurent Firefox.Si intradevar Ie9 este cu cativa milimetri mai spatios decat Firefox, dar nu intrece si Google Chrome.

Cateva din noile functionalitati

Chiar daca la prima vedere ai crede ca IE s-a simplificat este chiar opusul.Noi optiuni fac ca navigarea pe web sa fie mai interactiva si mai simpla pentru utilizatorul obisnuit.

Una din noile functionalitati este “Pinned sites”.Daca esti ca mine, vei vizita zilnic anumite siteuri ca Facebook, Gmail, Twitter, iar apoi dupa ce le vei inchide acestea pur si simplu se vor amesteca cu celelalte site-uri.Totusi, IE9 te lasa sa separi aceste website-uri tragandule in Windows Taskbar.

“One box” – bara de adrese are ca la majoritatea browserelor a dubla functionalitate si anume este si forma de cautare.Motorul de cautare primar este Bing, dar pori instala linistit si Google, Wikipedia etc. ca motor primar de cautare prin add-ons.

In final IE are un manager de descarcari!Ie9 vine cu un manager de descarcari care te lasa sa vezi ce ai descarcat sau progresul decarcarii unei aplicatii in curs.Vine de asemenea cu Filtru de securitate care te va anunta in cazul in care exista amenintari in ce downloadezi.

Performanta browserului

Ie9 este mai rapid ca niciodata  prin simplul fapt ca a devenit mai simplu.Totusi browserul poate deveni si mai rapid prin stergerea scripturilor terta ce nu sunt necesare.

Pe un calculator obsinuit IE9 va rula in aproximativ 6 secunde, dar ca experienta de browsing va rula mai rapid, putin mai lent decat Google Chrome.Totusi experienta de browsing va fi mult mai placuta fiindca IE9 va veni inclus cu suport partial HTML5 si CSS3.

Totusi trebuie sa va spun ca cei care au ca sistem de operare Windows XP nu se vor putea bucura de acest browser.IE9 va rula doar pe Windows 7 si Vista.

Pentru mai multe informatii legate de IE9 vizitati http://ie.microsoft.com/testdrive/.

Leave a Reply