Web Design

Introducere in web design – Un website bun este simplu si atragator

Stabilirea designului website-ului poate fi destul de grea, in special daca faci primii pasi in acest domeniu.E bine sa te limitezi la ce este mai simplu fiindca in acest mod poti crea ceva atractiv, dar fara sa te complici prea mult.

In primul si in primul rand trebuie sa te pui in postura unui utilizator web obisnuit.De cele mai multe ori utilizatorul va cauta o informatie, mai pe scurt continut.Continutul unui website este cea mai importanta parte, dar si designul are un impact enorm.Utilizatorul se va lovi prima oara de interfata website-ului, apoi de continut asa ca este foarte important ca interfata sa fie atragatoare.

Stabileste care este scopul pentru care creezi un website

Prima si prima oara stabileste exact care va fi scopul viitorului tau website!Gandeste-te la un topic ce va fi predominat pe site-ul tau si leaga designul de respectivul topic!La website-ul tau cu design minimalist trebuie sa ai o tema bine stabilita.

Daca ai o tema bine stabilita de la inceput vei putea tine designul website-ului pe cararea cea buna.Puneti intrebari tot timpul legate de orice modificare ca si:

 • Oare acest detaliu imi va intari scopul site-ului meu?
 • Oare chiar e nevoie de acest lucru sau doar umplu spatiu?
 • Oare acest lucru ar distrage pe cineva de tema site-ului?
 • Oare acest lucru este atragator?

Orice adaugi site-ului tau ce nu intareste scopul site-ului tau ar putea fi o slabiciune, un punct slab.Tine minte ca unui user ii vor trebui cateva secunde ca sa plece de pe site-ul tau sau sa devina un user fidel.

Site-ul tau de inalta calitate ce vorbeste de dulciuri sau retete de bucatarie nu poate sa includa si o pagina cu propriul tau catel oricat ar fi de scump.Trebuie sa te axezi pe unul, doua subiecte majore pe care sa le respecti.

Pune pret pe detalii

Orice detaliu este important, orice elimini este la fel de important ca ce adaugi.Creend un website minimalist poti sa reduci greselile numai prin simplul fapt ca designul este simplu.Daca ramai cu spatiu in plus nu te gandi ce sa adaugi ca sa nu fie gol ci gandeste-te cum sa pozitionezi elementele alaturate pentru pentru a crea un design unitar si bine pus la punct!

Unitate

Elementele unui website trebuie sa se completeze unul pe celalalt pentru a crea o impresie buna de la inceput.Anumite lucruri pe care tu le vrei sa iasa in evidenta trebuie sa iasa in evidenta, dar in acelasi trebuie sa se lege armonios cu celelalte elemente.

In imaginea de mai sus petele de culoare adauga viata website-ului care ar fi fara acestea monoton

Spatiul alb

Spatiul alb este foarte important intr-un website!Confera elementelor ce il formeaza spatiu sa respire facandu-l astfel mai atractiv.De obicei un cumparator are urmatoarele plangeri:

 • Uite cat spatiu e acolo…daca am mai ridica meniul ar incapea…
 • Daca am apropia sidebarul de continut ar incapea si un…
 • Daca ducem logo-ul de aici acolo atunci ar mai intra…

Totusi spatiul alb este foarte important fiindca creeaza o pauza intre elemente fiind astfel mai individualizate, lucru foarte important in distingerea elementelor.Daca spatiul alb ar fi redus la minim prima impresie a unui website ar fi ca este stramt, iar elementele nu s-ar distinge bine unele fata de celelalte.Mai pe scurt elementele unui website ar parea un tot ce nu ar fi placut ochiului.

Spatiul alb maximizeaza atentia utilizatorului pe adu-rile din partea de sus a website-ului, dar creeza in acelasi timp o impresie de spatiu a website-ului.

Alinierea

Exista zeci de metode prin care poti sa aliniezi un website minimalist.Foloseste un sablon predefinit pentru a tine totul aliniat perfect.

Pare destul de strident nu-i asa?Culoare stridenta si imaginea din stanga ofera un design indraznet la un website minimalist.

Elimina ce nu este necesar

Elimina ce nu este necesar!Poti sa faci acest lucru foarte usor prin a nu le adauga de la inceput.Pune mai mult pret pe timpul pe care il acorzi fiecarui element al unui website, gandeste roulul fiecaruia si elimina elementul care crezi ca nu este in concordanta cu doresti.

Nu uita, cand creezi un site simplu poti sa mergi direct la bazele acestui proces.Intr-o afacere acest lucru este foarte eficient fiindca arata oricui ce vrei sa arati:simplu si eficient.

Utilizarea website-ului trebuie sa fie eficienta!

Un website simplu poate sa fie in acelasi timp foarte simplu de utilizat de catre un vizitator daca este construit cum trebuie.

Tine minte urmatoarele lucruri:

 • Totdeauna sa ai meniul vizibil pentru o navigare usoara pe website!Gandeste-te cu atentie un il vei amplasa fiindca un meniu bine pus la punct va oferi un user sansa rapida de a vizita rapid tot website-ul
 • Totdeauna sa ai un link catre “Acasa” sau “Home”
 • Niciodata sa nu opresti butonul back
 • Totdeauna adauga butonul X(Iesire) unui Pop-up
 • Indica vizitatorului pe ce pagina se afla
 • Adauga un buton “Top” pe paginile mai mari ale unui website

Imi place totusi culoarea

Un website simplu nu inseamna numai un website in alb si negru ci doar inseamna sa reduci numarul paletei de culori ce o vei utiliza.Exista doua metode de a adauga culoare unui website:

Prin stropire

Foloseste “960 Grid System” pentru o aliniere perfecta

Sau Simplu dar Indraznet

Totusi piatra de la care porneste totul este sa ai un echilibru intre design si continut.Totusi unii spun ca un website minimalist nu ar mai avea loc penru aduri.Da este adevarat trebuie sa ai mai putine, dar un ad bine plasat poate valora cat o mie prost plasate.

Fa totul cu chibzuinta si sa vezi ce frumos va iesi!

1 Comment

 1. Interesant articol, desi contine lucruri “banale” intr-un fel, sunt si esentiale, de care multi chiar nu tin cont.
  La cat mai multe articole.

  Parerea mea: I-ati un domeniu si un hosting si instaleaza-ti wordpress deoarece esti vazut mai bine sincer. Domeniu.info (1.07$ + IpvHost 10E/an). Destul de ieftin.

  Mult succes cu cele propuse!

Write A Comment