Inspiratie

Startup de succes – Creative Tim

Lucrând la un mic proiect personal, am avut nevoie de o interfață grafică simplă și elegantă. După mai multe căutări, am găsit un template numit Paper Dashboard. Pentru a-l descărca, am fost trimis pe pagina unei companii numite Creative Tim. De acolo am putut descărca template-ul și, neavând nevoie de multe funcționalități, am optat pentru varianta gratuită a acestuia.

Ce mi s-a părut foarte interesant a fost să văd că era vorba de o companie românească. Atunci mi-am spus că ar trebui să iau legătura cu dumnealor, pentru a afla mai multe despre o poveste de succes. Iată ce am aflat…

Când a luat naștere

Creative Tim a luat naștere în toamna anului 2013,  ca idee a celor doi co-fondatori, Cristina și Alex. Acum, după 3 ani de muncă, echipa s-a îmbogățit cu alți 4 membri care ajută la creșterea și buna funcționare a startup-ului.

Ce ne oferă

Creative Tim oferă clienților unelte complete bazate pe Bootstrap pentru site-uri web, pentru a îmbunătăți lucrul unui developer. Ideea din spatele acestui proiect este aceea de a ajuta web developer-ii și alte startup-uri să construiască mai rapid aplicații web și site-uri.

Practic, Creative Tim oferă interfețe web cu un design foarte bun și ușor de utilizat. Având produse ce variază de la plugin-uri și până la kituri complete, Creative Tim este locul de unde puteți să începeți procesul de design al următorului proiect web. Printr-un suport continuu și update-uri constante, echipa își îmbunătățește oferta și vine în sprijinul clienților.

Și acest lucru se poate observa în numărul de useri ce folosesc produsele Creative Tim și în numărul crescut de downloaduri, aproape 200.000. Unele dintre cele mai populare produse sunt Material Kit, Get Shit Done sau Light Bootstrap Dashboard.

Planuri de viitor

În continuare, echipa își propune să se concentreze pe creșterea și promovarea Creative Tim. Produsele lor sunt mult mai complexe față de anii precedenți, iar acest lucru a făcut ca oameni aparținând unor companii mari precum Microsoft, Vodafone, Orange sau universități precum Harvard University, Standford University, să le folosească în diverse proiecte interne. Îsi doresc să investească cât mai mult în crearea de noi produse de calitate, în creșterea echipei și în dezvoltarea unei noi platforme, numite DaaS. Fiți cu ochii pe ei :-

Write A Comment