Inspiratie

Unelte pentru Web-Developeri

Cunosc foarte mulți web developeri si fiecare este mereu într-o cautare ( disperată ) de unelte care să le ușureze munca și să-i ajute să realizeze totul fără prea mult efort. Tocmai din acest motiv m-am gândit că următoarea lista te-ar putea ajuta, așa că de ce să nu o împărtășesc cu tine?

JavaScript Utilities

Resumable.js
O bibliotecă JavaScript ce oferă mai multe imagini simultane, stabile și care pot fi reluate prin HTML5 cu fișiere API.

Offline.js 
O bibliotecă pentru a avertiza automat utilizatorii când am pierdut conectivitatea la Internet. Are mai multe opțiuni tematice și nu necesită nici o configurare.

Dom-compare 
Modul NodeJS a compara doi copaci dom.

CuttySSark 
Scopul CuttySSark este de a permite developerilor front-end pentru a scrie CSS ce interacționează perfect cu modelul de evenimente JS.

Odometer 
Bibliotecă de tranziție / animație a numerelor, cum ar fi pe un kilometraj real. Are unele opțiuni tematice, de asemenea.

Dropzone.js 
O biblioteca open source care oferă imagini opțiunea Drag’n’Drop pentru upload-ul de fisiere cu opțiunea „image preview “.

arg.js 
Arg.js vă oferă acces rapid și ușor la parametrii din URL.

prerender.js
Un plugin javascript care foloseste noua tehnica prerender pentru a spune browser-ului ce pagini ar trebui să încarce pentru a îmbunătăți viteza de tranziție. Include un js vanilla sau versiunea jQuery.

mdn.io
mdn.io foloseste funcționalitatea Google ” Mă simt norocos ” pentru a vă redirecționa la primul rezultat de căutare pe MDN. Vine la îndemână ca un instrument rapid de căutare URL sau atunci când scrieți comentarii în cod, pentru o adresă URL scurtă.

Band.js
Un compozitor de muzică. Mai precis, o interfață pentru Audio API Web care acceptă ritmuri, mai multe instrumente, secțiuni repetabile și semnături de timp complexe.

 

Editori de text si instrumente vizuale

AMDClean
Un instrument AMD care convertește codul de AMD la standardul JavaScript.

Hammer for Mac 
O aplicație nativă Mac, care oferă numeroase caracteristici de economisire a timpului, inclusiv built-in de sprijin pentru SASS ( cu Bourbon ), CoffeeScript, HAML și Markdown, precum și etichete speciale Hammer.

Bookmarklet ReActiveTable
Găsește o pagină care are date într-un tabel, iar acest marcator vă oferă un buton care copiază tabelul într-o nouă suprapunere și vă permite să filtrați, editați și să descărcați datele.

CodeCube 
Un editor in genul lui CodePen pentru C, Go, Python și Ruby.

Test Drive Google Fonts
O parte din App typecast, vă permite să testați fonturile din directorul Google fonturi folosind o interfata GUI.

Sir Trevor 
Conținut bogat de editare în întregime reimaginat pentru web: un editor intuitiv de conținut web care nu presupune nimic despre modul în care vor fi prestate.

Lime 
O mulțime de probleme deschise, dar cu siguranță un proiect ambițios care ar putea oferi o alternativă viabilă gratuită.

DevTools Snippets 
O colecție de fragmente utile pentru utilizarea în interiorul devtools browser. Chrome oferă un fragment de facilitare care poate fi folosit pentru a gestiona script-uri, în timp ce Firefox are Scratchpad, care vă permite să rulați, editați și salvați bucăți de JavaScript.

WriteMe.md 
Un editor de frumos curat și simplu, cu reduceri care se actualizează în timp real, cu posibilitatea de a schimba tema între GitHub și BitBucket.

Vimdeck
Vim ca un instrument de prezentare. Scrie diapozitive într-un dosar. Rulați vimdeck <file_name.md> și se va genera un fișier pentru fiecare diapozitiv și se va deschide în VIM.

 

Ghiduri și Docs

MCSS
Acesta este un ghid care descrie o metodologie CSS bazată pe BEM / OOCSS, inventat de către dezvoltatorii care lucrează pe odnoklassniki.ru, un site web de top rus de social networking.

Install Rails 
Un simplu ghid pas cu pas pentru a vă ajuta să instalați Rails Framework pe platforma.

CIUM 
O aplicatie iOS7 + pentru iPhone și iPad, care afișează tabelele de compatibilitate pentru HTML5, CSS3, etc. Se pare ca numele ( ” CIUM ” ) și datele sunt luate de la bine – cunoscutul site ” Can I Use… “, dar nu cred că există nici o afiliere.

Can I Use… ( Beta – la momentul conceperii acestui articol )
Și vorbind de ” Can I Use… “, aceștia au lansat acum o versiune beta cu unele noi funcționalități și caracteristici pe care le utiliza.

1 Comment

Write A Comment